Gratis levering ved kjøp over 799 kr.

Levering 3-6 hverdager

5 stjerner i kundetilfredshet

Sikker betaling

Hvem har brug for støttestrømper?

 

• Personer som går og står i lengre tid, på jobben og i hverdagen.

• Personer som sitter statisk i lengre tid – for eksempel ved flyreiser og lengre kjøreturer.

• Gravide som har hevelser i ben og føtter.

• Alle som har tendens til åreknuter kan minske smerten ved hjelp av støttestrømper.

 

STØTTESTRØMPENS FUNKSJON

Støttestrømpens funksjon er å forbedre sirkulasjonen fra ben og føtter tilbake til hjertet. Støttestrømpens trykk på vrist og legg fører til at sirkulasjonen forbedres og hjelper til med å redusere hevelser i ben og føtter.

 

 

NÅR DU ER UTE OG REISER 

Når du reiser, sitter du ofte lenge stille, noe som gjør at bena blir stive og ufleksible. Støttestrømpen legger et trykk på venene som fører til at sirkulasjonen tilbake til hjertet forbedres.

 

 

HVA ER mmHg ? 

Hg står for millimeter av kvikksølv. Opprinnelig var det mengden av kvikksølv som fikk barometeret til å stige ved ulike trykk. MmHg er et uttrykk som forteller hvor stor kompresjonsstrømpen (trykk) yter. Jo høyere mmHg jo høyere kompresjon. Våre strømper har mild kompresjon, noe som betyr at de gir kompresjon med 15-21 mmHg. Vi har også støtte-strømper med høyere kompresjon (klasse 2 23-32 mmHg) for de som krever mer støtte.

 

 

STØRRELSER 

For å finne den riktige størrelsen på støttestrømper, skal du bruke din ankel og legg omkretsen. Se også vår størrelsesguide. Siden støttestrømper er veldig utvidbare, er det viktig at du tar dem på så tidlig som mulig på dagen, for å lette trykket i leggen.

 

 

HVA ER ÅREKNUTER ?

Åreknuter er vener som er skadet. Venenes funksjon er å lede blodet tilbake til hjertet. Venene inneholder ventiler som skal forhindre at blodet strømmer i feil retning når man ved bevegelse av benas muskler øker blodtrykket i en vene.

 

Åreknuter oppstår hvis blodtrykket i benas blodårer blir så høyt og blodkaret gir etter og utvides. Hos personer med svært elastisk bindevev kan åreknuter dannes ved normalt blodtrykk. I de fleste tilfeller skyldes utviklingen av åreknuter en kombinasjon av utette ventiler, elastisk bindevev og stillestående arbeid.

 

Gravide utvikler ofte åreknuter siden den endrede hormonbalansen medfører mer elastisk bindevev, og den gravide livmorens trykk på bekkenårer vanskeliggjør blodets passasje ut av bena. Støttestrømper bidrar til å legge press på venene som medfører at blodstrømningen tilbake til hjertet blir bedre. Hvis du løper, kan det også være en riktig god idé å kjøpe løpestrømper.Kompresjonen måles i mmHg der mm står for millimeter og Hg for kvikksølv. Det måler hvordan strømpene reagerer ved en gitt trykkendring. For en utvidende beskrivelse, se wikipedia. 

 

 

 

 

  

Nyhetsbrev
Hjemmelevering! Vi leverer pakken rett til din inngangsdør eller postkasse!